"Tahukah anda, bahawa kaedah pemasaran menggunakan Strategi Advertorial adalah salah satu kaedah pemasaran yang POWER yang boleh membantu anda mendapatkan pelanggan baru secara automatik?"Assalamualaikum WBT dan salam hormat,


Kepada usahawan online yang jujur, ikhlas, beriman dan yang sentiasa melakukan amal soleh. Mesej ini saya tuliskan untuk anda. 


Adakah anda sentiasa mencari jalan untuk menambahkan lagi jumlah jualan bagi produk-produk yang anda niagakan? Atau adakah anda telah berpuas hati dengan tahap jualan yang anda hasilkan sekarang ini? 


Mahukah anda untuk membuka satu lagi channel pemasaran bagi memperkenalkan produk anda kepada pasaran yang baru, iaitu menerusi kaedah advertorial? 


Nama saya Sabree, dan saya merupakan penulis bagi laman web sabreehussin dot com.


Laman web ini telah saya bangunkan daripada tiada apa-apa (kosong) hinggalah seperti yang anda boleh lihat pada hari ini. 


Inilah dia laman web yang bertanggungjawab untuk membantu saya menghasilkan banyak jualan secara online, sama ada untuk produk saya sendiri mahupun produk-produk affiliate yang saya sertai. Menyedari kekuatan dan kelebihan pada laman web yang berkonsepkan blog ini, saya juga biasa menawarkan perkhidmatan penulisan artikel advertorial di laman web saya. Anda boleh baca antara contoh-contoh advertorial yang pernah saya hasilkan untuk klien saya sebelum ini disini


Mungkin ada antara pembaca dan pelawat sekalian yang nak tau, betul ke kaedah promosi menggunakan teknik advertorial ni memang berkesan? Baiklah, kat sini saya sertakan beberapa BUKTI untuk anda lihat.


Hasil pemasaran menggunakan Teknik Advertorial bagi klien A

 

Secara keseluruhan, 16 unit produk telah berjaya dijual. Jumlah ini tidak termasuk dengan jualan yang berlaku tanpa melalui link affiliate yang saya promosikan.


Saya percaya, ada juga pelanggan yang terus berhubung dengan klien tanpa melalui link affiliate saya dan segera membuat pembelian. Hasil pemasaran menggunakan Teknik Advertorial bagi klien B


  
Bagi klien B, advertorial yang saya hasilkan telah menghasilkan jualan sebanyak 44 unit.


Lihat pada ruangan Cash Earned. Jumlah terkumpul adalah sebanyak RM1100. Bagi setiap jualan yang terhasil, saya menerima komisyen sebanyak RM25. Jadi, RM1100 dibahagi dengan RM25, jumlahnya ialah 44 unit.Hasil pemasaran menggunakan Teknik Advertorial bagi klien C  

 

Klien C adalah perniagaan yang menjual produk informasi dalam bentuk DVD yang mengajar cara-cara untuk melakukan perniagaan printing dari rumah tanpa mengeluarkan modal yang banyak. 


Pihak pengurusan telah menghubungi saya untuk dapatkan servis advertorial dari saya, dan Alhamdulillah, saya telah bantu mereka untuk dapatkan jualan sebanyak 13 unit DVD. Setiap satu DVD ini dijual dengan harga sebanyak RM150. Hasil pemasaran menggunakan Teknik Advertorial bagi klien D

 

Setakat waktu ini, jualan tertinggi adalah untuk klien D, iaitu sebanyak 272 unit produk telah terjual. Sama sahaja teknik yang digunakan, iaitu kaedah pemasaran menggunakan strategi advertorial.


Baiklah, sebenarnya ada banyak lagi contoh-contoh yang saya boleh berikan, namun cukuplah rasanya saya berikan 4 contoh ni sahaja. Poinnya tetap SAMA sahaja, iaitu kaedah advertorial ini sememangnya mempunyai "POWER" dia yang tersendiri. 


Ini pula kata para pelanggan saya sebelum ini yang pernah mendapatkan servis advertorial ini dari saya. 


 

 


 


 
  


Apakah yang membuatkan kaedah pemasaran menerusi advertorial ini begitu berkesan?


Teknik advertorial yang saya gunakan adalah merupakan gabungan beberapa kaedah pemasaran lain, seperti 

(1) Search Engine Optimization (SEO)

(2) Media Sosial Marketing 

(3) Email Marketing


Setiap satu kaedah pemasaran adalah sebagai support untuk memastikan advertorial yang terhasil mempunyai keupayaan untuk menghasilkan jualan. 


Baiklah, saya tak bercadang untuk panjang-panjangkan lagi mesej ini. Sekarang, mari kita pergi ke part yang lebih utama, iaitu


"Mahukah anda sekiranya saya bantu mempromosikan produk/ servis atau pun perniagaan anda di laman web milik saya?"


Sama ada untuk tujuan bina senarai emel prospek, memberikan penerangan tentang produk dan perkhidmatan anda, untuk memberitahu kepada pasaran tentang kewujudan produk anda, ataupun untuk mendapatkan jualan! 


... Ya semua ini boleh dilakukan dengan bantuan advertorial. 


"Kos pengiklanan sangat mahal kan sekarang ni?"


Ya... Itu yang saya rasakan dan ramai lagi rakan-rakan usahawan online yang bergerak secara kecil-kecilan dapat rasakan. Kos pengiklanan makin lama makin mahal. 


Lagi-lagi kalau kita beriklan di media sosial. 


Apa boleh buat, media sosial bukannya hak milik kita. Pemilik media sosial tersebut ada hak sama ada untuk menaikkan atau menurunkan harga.


Samalah juga seperti situasi saya. 


Sebagai pemilik laman web milik saya sendiri, saya juga mempunyai authoriti sama ada ingin menaikkan harga ataupun ingin menurunkan harga bagi pengiklanan di laman web saya. 
 

Untuk masa TERHAD ini sahaja (sehingga keadaan ekonomi kita kembali pulih) saya ingin tawarkan servis advertorial di laman web saya dengan kos yang sangat JIMAT. 

  

Ya hanya RM10 untuk satu artikel advertorial bagi disiarkan dilaman web milik saya, sampai bila-bila


Bagaimana untuk dapatkan servis ini? 


Mudah sahaja. 


Hubungi saya menerusi emel sabreehussin@gmail.com dengan tajuk "Servis advertorial RM10" dan nyatakan pada saya apa dia produk/ servis yang anda ingin iklankan. 


Ataupun anda boleh PM saya di FB, iaitu sabree hussin atau klik link ini --> https://www.facebook.com/mohamadsabree.hussin


Saya tunggu respons dari anda! Sabree Hussin